In cadrul emisiunii „Romania te iubesc” PRO TV a lansat in luna iunie in colaborare cu Asociatia Monumentum si Global Heritage Fund campania de responsabilitate sociala Salveaza Romania Frumoasa-Casele au suflet, dand curs propunerii asociatiei de a extinde la nivel national educarea si informarea proprietarilor de case traditionale din mediul rural in vederea pastrarii si promovarii patrimoniului cultural.

Stirile Pro TV – Salveaza Romania Frumoasa

Alteta Sa Regala, Printul de Wales a acceptat sa participe in campanie dand un interviu in care vorbeste pe larg despre valoarea patrimoniului romanesc.

Documentare Romania, te iubesc! – Salveaza Romania  Frumoasa

Campania se dovedeste a fi una de mare succes si interes pentru toti locuitorii tarii, dar si pentru strainii care vin aici pentru a vedea locuri, peisaje si traditii unice in lume. Cu bucurie am gasit exemple pozitive pe care le-am prezentat publicului in cadrul stirilor Pro TV si am adaugat zi de zi noi sustinatori si oameni dornici de a se implica in proiect.
Unele dintre cele mai impresionante povesti sunt legate de oameni frumosi, indragostiti de Romania si de spiritul romanesc. Astfel ca, un neamt a renuntat sa mai lucreze pentru guvernul german si a decis sa se mute in Romania impreuna cu sotia sa, salvand de la ruina conacul Grigorescu din judetul Buzau. in momentul de fata, cei doi detin o asociatie de promovare a turismului tarii noastre.
Stefan Constantin, un profesor din Bucuresti, care a renuntat la catedra, si-a propus sa salveze Jurilovca, un sat de pescari, aflat la poarta de intrare in Delta Dunarii. A fost vrajit de frumusetile locului, astfel incat, si-a cumparat o casa lipoveneasca veche de peste 100 de ani, pe care a reconditionat-o, iar acum o inchiriaza. incearca sa-si convinga vecinii sa ii urmeze exemplul si sa poata schimba complet fata satului in care a decis sa traiasca.
Castelul Banffy, din Cluj, este in reparatii de mai bine de 13 ani, iar pana la final pare a mai fi cale lunga de batut. Printul Charles al Marii Britanii a reusit sa-l salveze si sa-i redea treptat stralucirea. Sub indrumarea unui arhitect britanic, au inceput lucrarile de renovare ale castelului denumit odata Versailles-ul Transilvaniei. Cladirea prinde viata o data pe an, cand zeci de mii de tineri se aduna la un cunoscut festival de muzica electronica.
Silvia Demeter Lowe, o arhitecta de la Oxford ii invata pe romani cum sa-si aprecieze casele de patrimoniu si sa le insufleteasca. Astfel ca, ea a inceput un amplu proiect de restaurare a proprietatilor princiare de la Viscri si Zalan si continua cu restaurarea portilor oamenilor din judetul Brasov.
Acestea sunt doar cateva dintre povestile frumoase prezentate pana acum in campania “Salveaza Romania frumoasa”, alaturi de care ne dorim sa descoperim unele noi si sa putem ajuta la dezvoltarea imaginii Romaniei pe plan international.
Vazuta din afara, tara noastra este considerata un taram spectaculos cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. De-a lungul timpului, turismul rural a devenit un punct de atractie principal pentru turistii straini, pentru ca, nu exista multe astfel de locuri in Europa in care sa poata fi experimentata viata inainte de aparitia tehnologiei. Pe langa toate acestea, Romania este faimoasa si pentru arhitectura sa, cu multe cladiri istorice care spun povesti nemaiintalnite. (sursa Pro Tv)

Regizorul şi producătorul Alasdair Grant, se alatură echipei juriului în campania “Salvează România frumoasă”.
Faimosul producător şi regizor al celui mai cunoscut documentar despre România, Wild Carpathia, vine să ajute campania “Salvează România frumoasă” şi să găsească împreună cu echipa Ştirilor PRO TV cele mai frumoase fotografii şi materiale video trimise pe site-ul romaniafrumoasa.stirileprotv.ro, pentru a monta primul film realizat exclusiv de către români despre ţara lor. Acest film,va fi difuzat atât pe TV, cât şi online. De asemenea, el va fi promovat şi pe Pro TV Internaţional, pentru a-l face cunoscut şi în afara ţării.
Campania “Salvează România frumoasă” se adresează tuturor românilor obişnuiţi şi aşteaptă cât mai multe înscrieri pe site pentru realizarea unui film unic, care să poată promova România peste hotare aşa cum este ea de fapt, o ţară uimitoare, cu peisaje şi cultură unice în lume.

Anca Nastasi, Pro TV